vineri, 19 august 2011

Poveste

(Hai sa povestim si ce putem povesti daca nu o poveste?)
Se facea ca exista odata, in lumea asta mare si indoielnica, o fantoma care, in loc sa sperie oamenii rai si slabi de inger, statea toata ziua si se uita la telenovele. Si, de la atata siroposenie si idile tumultoase cu fete "embarasadas" cazute prada fenomenului masculin devorator, fantoma noastra a ajuns sa caute si ea astfel de experiente, sperand ca va intelege aceste emotii amorfe.
Zis si facut! Cu doar cateva retusuri si o nuanta de roz in obraji pentru a imita cat mai bine viata, fantoma nu numai ca arata destul de bine, dar chiar se bucura de o anumita populariate in randul lumii bune. Asa ca pretendentii nu au intarziat sa apara. Insa cum fantomele nu exceleaza in privinta sentimentelor, idilele fantomatice erau de o profunzime stupida si ridicula. Fiecare intalnire incepea asa cum incep toate, de altfel: preludiul seductie, capcane infatile si de prost gust, aplicarea planului, capturarea victimei, consumarea actului sexual, tigara de dupa (in cazul fumatorilor), apoi despartirea care nu intarzia sa apara, aducand dupa sine si lacrimile de crocodil. In acest fel fantoma traia, pe propria piele, iubirea si vedea ca telenovele sunt mult mai placute decat acest "dute-vino".
Asa ca intr-o dimineata de decembrie alb, s-a hotarat sa revina la ale ei telenovele si sa uite de aventurile amoroase. Insa, cand a iesit in gerul taios al lui decembrie, a inceput sa simta vantul, fulgii de nea, chiar si un vag miros de placinta care plutea prin acea piata de fantome, se pare. (Cine s-ar fi gandit ca si fantomelor le place placinta?) Asa ca, in loc de telenovele mieroase, fantoma chipesa s-a ales cu pedeapsa de a-si trai propria telenovela stupida, fara a putea iesi din aceste rafuieli cu iubirea. Acum isi petrece mai tot timpul plangand dupa nu stiu ce coate-goale, blestemand ziua in care s-a hotarat sa intre in jocul asta care ii complica existenta. Vrea sa poata speria oamenii, dar e prea tarziu. Un sentiment ciudat, placut si nociv in acealsi timp, a facut-o sa devina mai mult om decat fantoma, iar asta este cel mai rau lucru care i se putea intampla: sa simti, sa vrei, dar mai ales sa poti.

(Povestea este de inspiratie pur fantastica! Fantomele nu exista!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu